Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 08 okt 2019 11:02 

Joris Relaes nieuwe voorzitter Agrolink


Joris Relaes, Administrateur-Generaal van ILVO, is benoemd tot voorzitter van Agrolink Vlaanderen. Hij volgt daarmee Nadine Buys op, voormalig decaan van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van KU Leuven.

Anne-Rose Gustin wordt de nieuwe coördinator en staat in voor de dagelijkse werking. Agrolink Vlaanderen is een unieke samenwerking tussen 16 Vlaamse kennisinstellingen met een brede waaier aan competenties in fundamenteel en toegepast onderzoek in de primaire land- en tuinbouwproductie. Kersvers voorzitter Joris Relaes: “Meer nog dan vroeger zal Agrolink Vlaanderen focussen op de zoektocht naar synergie tussen de leden en op samenwerking met de overheid, industrie en eindgebruiker.”
 
Agrolink VlaanderenAgrolink Vlaanderen werd opgericht door Guido Van Huylenbroeck (UGent) op 8 december 2014 als samenwerkingsverband tussen de onderzoeksactoren in de primaire productie en als centraal contactpunt voor de agrovoedingsindustrie, de onderzoeksgemeenschap en de overheid. Een van de belangrijkste doelstellingen was Vlaanderen als kennisregio op de kaart zetten in Europa. En daar heeft het platform zeker toe bijgedragen. Intussen lopen bij de leden meer dan 175 Europese projecten en wordt Vlaanderen via Agrolink vertegenwoordigd in tal van Europese netwerken, zoals EIP-Agri.
 
Net omwille van dit succes was de werking van Agrolink Vlaanderen aan een update toe. Het platform blijft actief in Europese netwerken maar zal daarnaast meer de focus leggen op onderlinge samenwerking en complementariteit. Daarmee komt de organisatie tegemoet aan de oproep in het nieuwe regeerakkoord om te zoeken naar synergie. Joris Relaes: “Door samenwerking tussen de leden enerzijds worden fundamenteel en toegepast onderzoek, praktijkkennis, voorlichting en opleiding met elkaar verweven. Door samenwerking met de overheid, industrie en eindgebruikers in het Agricultural Knowledge Innovation System (AKIS) anderzijds worden de andere ketenpartners hier nauw bij betrokken. Alleen door dit te versterken kan Agrolink Vlaanderen een substantiële bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire landbouw voor gezonde voeding, bodems en klimaat, waarin boer en consument centraal staan.”
 
De leden van Agrolink Vlaanderen zijn de faculteiten bio-ingenieurswetenschappen van Universiteit Gent en KU Leuven, ILVO, HOGENT, het Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet (KBIVB), het Proefbedrijf Pluimveehouderij, de Nationale Proeftuin voor Witloof, de Hooibeekhoeve, het Proefcentrum Hoogstraten, Inagro, het Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW), het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen (PCG), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), het Proefcentrum Fruitteelt (pcfruit) en het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten (VCBT).



  Nieuwsflash
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer