Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 03 jun 2019 07:49 

Roger & Roger neemt Greenyards diepvriesfabriek in Hongarije over


Roger & Roger, een snelgroeiende producent van aardappel- en maïssnacks, en Greenyard, globale marktleider in verse, vriesverse en bereide groenten en fruit, kondigen vandaag aan dat Roger & Roger de activa - inclusief de werknemers - van Greenyard Frozen Hungary overneemt.

Roger & Roger verdeelt chips naar meer dan twintig landen vanuit haar hoofdzetel in Moeskroen (België). Roger & Roger werd opgericht in 1999 en heeft meer dan 350 werknemers in dienst. Het bedrijf heeft een sterke positie in de aardappel- en maïssector in West-Europa.
Met het oog op haar Transformatieplan verbetert Greenyard haar operaties door haar organisatie te optimaliseren, te rationaliseren en te consolideren. Als onderdeel van dit plan verplaatst Greenyard het volume van haar diepvriesproducten uit

Hongarije naar haar andere productievestigingen in Europa. Hierdoor wordt een ononderbroken service voor haar klanten verzekerd.

Yves De Vinck, CEO Roger & Roger zegt: "We tonen al geruime tijd meer dan normale belangstelling in potentiële opportuniteiten om onze activiteiten in Centraal- en Oost-Europa uit te breiden. De ervaring en kennis van de Hongaarse telers, in combinatie met de sterke motivatie van de werknemers op de site, hebben ons ervan overtuigd om deze fabriek van Greenyard over te nemen. In de volgende maanden zullen we meer informatie verstrekken over de toekomstige plannen en investeringen die we zullen doen. Daarmee willen we de continuïteit en nieuwe groei voor alle belanghebbenden waarborgen."

Charles-Henri Deprez, Managing Director Greenyard Frozen, voegt daaraan toe: "We zijn erg blij dat Roger & Roger, een maatschappelijk verantwoord bedrijf, onze diepvriesfabriek in Hongarije overneemt. Roger & Roger heeft besloten om haar activiteiten uit te breiden naar de Hongaarse markt en heeft een duidelijke intentie om erin te investeren. Bovendien beschermt de transactie de belangen van al onze stakeholders."  Nieuwsflash
 
PCA notering: nog gezakt voor vroegeLees meer
 
 
Kans op derde hittegolf vanaf eind deze week Lees meer
 
 
Landbouwschade door droogte en hittegolf nog groter dan verwachtLees meer
 
 
Melkveehouder Pieter D’Hooghe is ‘Schoonste Boer van Vlaanderen’Lees meer
 
 
Wat in orde brengen voor geboorte van een kindLees meer
 
 
Bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen Lees meer
 
 
NeonicotinoïdenLees meer
 
 
Voedselschaarste en maandenlange chaos bij no deal-brexitLees meer