Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 24 apr 2019 12:25 

Geslaagde prospectiereis naar Bulgarije


VLAM, Fenavian en 5 bedrijven uit de vleeswarensector trokken in april naar Bulgarije voor een prospectiebezoek met b2b-afspraken. Het was de eerste Europese bestemming die deze sector in groep benaderde en Bulgarije bleek een ideale prospectiebestemming.

Bulgarije in een notendop

Bulgarije, gelegen in Oost-Europa, maakt deel uit van de Balkanregio. Het is een uitgestrekt land en telt meer dan 7 miljoen inwoners. Het economische zwaartepunt ligt in hoofdstad Sofia. Daar wonen ook veruit de meest koopkrachtige huishoudens. Verder is er nog een interessante toeristische markt aan de Zwarte Zee, waar in de zomermaanden veel lokale, Russische en Engelse toeristen neerstrijken.
Bulgarije trad als een van de laatste toe tot de EU en is het minst welvarende van de Europese lidstaten, maar het zet wel grote stappen vooruit. Het land is in volle ontwikkeling en toont veel potentieel op gebied van arbeidskracht, beschikbare grond en toerisme.

Vleeswaren in Bulgarije
Voor de Belgische vleeswarensector is het dankbaar dat er in Bulgarije een uitgebreide charcuterietraditie bestaat, met steeds meer openheid naar specialiteiten van andere Europese landen zoals België.
De Belgische bedrijven Charles, Duroc D’olives, Nauta, Polca en Volys zagen tijdens de economische missie in april aankopers van de belangrijkste retailers en hadden gesprekken met importeurs en distributeurs. Er stond verder ook een pr-event op de ambassade op het programma en er werden lokale opslag- en distributiecentra voor vleeswaren bezocht. VLAM zorgde voor een groepstransport van onze delicatessen, zodat de Bulgaarse prospecten hun zakengesprek met onze leveranciers konden koppelen aan het proeven van hun producten.
VLAM kon voor de organisatie rekenen op stevige ondersteuning van het lokale kantoor van FIT en AWEX in Sofia.
De prospectiereis naar Bulgarije werd positief onthaald door de deelnemende bedrijven. In september vindt een volgende prospectiereis plaats, dit keer naar Zweden. Bedrijven die interesse hebben om aan te sluiten bij deze reis, kunnen contact opnemen met VLAM via export@vlam.be.  Nieuwsflash
 
PCA notering vroegeLees meer
 
 
Veerkrachtige landbouwbedrijfsmodellen voor duurzaam landbouw- en voedselsysteem Lees meer
 
 
Strengere regels voor mestvervoer in gebiedstype 2 en 3 vanaf 1 augustus Lees meer
 
 
Gids Autocontrole: Aardappelen, groenten, fruit, verwerkende industrie en handel (G-014)Lees meer
 
 
Plattelandsontwikkelingsprogramma rondt de kaap van 200 miljoen euro Lees meer
 
 
Opgave plantenpaspoortplichtige soorten voor niet-producenten Lees meer
 
 
Alle NEPG-landen vrezen droogte Lees meer
 
 
Voorwaarden van de erkenning als landbouwondernemingLees meer
 
 
Opvolging percelen vanaf 2019 ook met satellietgegevens Lees meer
 
 
85ste Foire de Libramont: 26-31 juli 2019Lees meer
 
 
Premiesubsidie brede weersverzekering Lees meer