Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 10 apr 2019 08:24 

SUFISA case studyhardfruitsector:Terugkoppeling van resultaten


SUFISA staat voor “Sustainable Finance for SustainableAgriculture and Fisheries”. Het SUFISA-project heeft als centraledoelstelling het identificeren het identificeren van oplossingen dieeen duurzame land- en tuinbouwsector mogelijk maken,op zowel ecologisch, economisch als sociaal vlak. Het projectonderzoekt daarom hoe verschillende landbouwsectoren inverschillende regio’s van de EU georganiseerd zijn, en hoe dezeorganisatie land- en tuinbouwers helpt omgaan met de markt-en milieu omstandigheden waarin ze zich bevinden.
Essentieel in de aanpak van het project is dat onderzoeksnodengeïdentificeerd werden in dialoog met stakeholders uit de land-en tuinbouwsector. Dit zijn in de eerste plaats de telers zelf, maar ook stakeholders uit de handel, de voedingsindustrie,de beleidswereld, en de financiële sector.
De thema’s die in ditfeedbackrapport behandeld worden, weerspiegelen dan ook dethema’s die naar voor werden geschoven door stakeholders.Meer informatie over het project is beschikbaar op de websitewww.sufisa.eu.De termen fruitteelt en hardfruitteelt, en fruittelers enhardfruittelers, worden in het rapport door elkaar gebruikt.Het gaat echter steeds over telers van appels of peren.

Bestanden beschikbaar voor download:
Studie (3327.5 Kb)


  Nieuwsflash
 
Poetin verlengt Russische sancties tegen westerse landen tot eind 2020 Lees meer
 
 
Bescherm dieren tegen de hitteLees meer
 
 
Afrikaanse varkenspest (AVP)Lees meer
 
 
Kwaliteitsverschillen in levensmiddelenLees meer
 
 
Onderzoek tot erkenning als ramp voor overvloedige regenval juni 2019Lees meer
 
 
PV voor milieuschending steeds vaker bestuurlijk beboet Lees meer