Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 08 mrt 2019 08:16 

"De consument wil meer beleving op zijn bord"


Met 170 verschillende soorten groenten en fruit in het assortiment kan BelOrta een grote speler in het Belgische AGF-landschap genoemd worden. "Als een grote speler in de markt merken wij de trends in de verssector goed.

Hier proberen wij ook op in te spelen door middel van innovaties, ontwikkelen van concepten en met diverse verpakkingsoplossingen te komen. Qua aanbod zien wij de groei van de kasgroentenproducten en het bessensegment waar al jaren groei in zit", vertelt Philippe Appeltans van BelOrta. 
 
"Qua trends aan de vraagzijde van de markt merken wij dat de consument veeleisender wordt en constant toegang wil tot informatie over de producten. Daarnaast zien wij de verschuiving van comfort naar convenience. Consumenten zijn steeds meer on-the-go en hebben minder tijd. Daardoor merken wij dat de foodservice juist belangrijker is geworden voor de verkoop van AGF", aldus Appeltans.
 
Hoewel de smaak nog altijd erg belangrijk is, wil de consument meer beleving op zijn bord. "Gekleurde groenten, flowersprouts en gekleurde wortelen sluiten goed aan bij deze trend. Onze telers zijn ook steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe teelttechnieken en daardoor kunnen we momenteel Belgische tomaten het hele jaar door aanbieden. In de toekomst zal dit ook zeker mogelijk zijn met andere lokale groenten", vervolgt Philippe. 
 
Trends
- 100% groenten zonder toevoegingen en gezonde groentensappen
- Faux meat zoals bloemkoolsteak of groentegehakt
- Foodswaps, voeding gemaakt van groenten, zoals slush puppy van pompoen of zure mat van komkommer
- Authentieke producten als asperges, bonen en pruimen



  Nieuwsflash
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer