Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 jun 2018 11:33 

Vanaf nu alleen nog hydrogekoelde kersen in Hoogstraten


Vanmorgen zijn de eerste kersen van dit seizoen verkocht op Coöperatie Hoogstraten. Ze werden aangevoerd door teler Joris Christianen die zes jaar geleden begon met een plantage. Ondertussen zijn ook twee andere telers gestart met de teelt van kersen.

Om niet gelijktijdig met alle plantages in productie te komen, werd gekozen voor de aanplant van verschillende rassen. Hierdoor kan de productie gespreid worden over +/- 6 weken, met de vroege rassen in juni en de latere in juli. 
 
Hoogstraten kersen worden allemaal onder bescherming geteeld, waardoor ze rijp geoogst worden en een volle smaak hebben. De kwaliteit is over de ganse lijn gegarandeerd, hiervoor staat het Hoogstraten keurmerk garant. Bovendien worden de kersen machinaal gesorteerd wat zorgt voor een mooie presentatie en een goede, correcte sortering. 
 
Nieuw dit jaar bij Hoogstraten kersen is de hydrokoeling. De telers hebben hiervoor de nodige investeringen gedaan. Wanneer de kersen na het plukken snel gekoeld worden, levert dat voordelen verderop in de keten. Hydrokoeling is hierbij een grote aanwinst. Dankzij deze techniek blijven kersen niet alleen mooier en strakker, maar kunnen ze ook langer bewaard worden.  
 
Kersen worden op Hoogstraten niet op de klok verkocht, maar rechtstreeks bemiddeld. Dit jaar wordt zo’n 80 ton verwacht. Naast aardbeien, kiwibessen en ander zachtfruit, vormen kersen een mooie aanvulling op de Hoogstraten familie.  
 
Vragen over kersen via sales@hoogstraten.eu



  Nieuwsflash
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer