Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 02 mrt 2018 16:04 

Homburg levert hard bewijs meeropbrengst precisie zaaien


Ruim vijf jaar is Homburg Holland inmiddels in Nederland en Vlaanderen actief om de Väderstad zaai- en grondbewerkingsmachines te promoten en te verkopen. Een belangrijk en effectief instrument vormen de demotours. Telers van uiteenlopende gewassen zien hierbij direct de voordelen in de praktijk. Zo mocht bijvoorbeeld de Väderstad Tempo zich op veel belangstelling verheugen. In samenwerking met Groeikracht Zuid wordt dit groeiseizoen een praktijkproef uitgevoerd.

Groeikracht omvat een kennisbundeling van vooraanstaande loonwerkers en ruwvoerexpert Mark de Beer. Het beste teeltadvies staat centraal, waarbij de focus ligt op bodem en het gewas. In de strokenproef worden verschillende maiszaaimachines niet alleen beoordeeld op opkomst en plantafstand, maar ook op opbrengst, droge stof en voederwaarde. Väderstad specialist Marijn van den Akker: ‘Met deze praktijkproef steekt Homburg opnieuw haar nek uit om aan te tonen dat de Väderstad Tempo resulteert in een betere opbrengst. Eerdere proeven toonden reeds een opbrengstvermeerdering aan op basis van extrapolatie. Als voorloper in innovatieve zaaitechniek toont Homburg dit ook daadwerkelijk met deze praktijkproeven aan. Daarnaast blijft Homburg actief in het veld met demo combinaties. In tegenstelling tot 2017 zullen niet één, maar twee Väderstad Tempo zaaimachines als demo worden ingezet in Nederland én Vlaanderen.’

Geschikt voor alle gewassystemen
De Väderstad Tempo is niet alleen geschikt als maiszaaimachine, maar kan ook worden ingezet voor de teelt van sperzie-, tuin-, sojabonen, bieten, koolzaad, pompoenen en zonnebloemen. Met name op het gebied van precisie, kwaliteit en capaciteit gooit de Väderstad Tempo hoge ogen en is het uiteindelijke rendement per hectare hoger dan bij concurrerende merken.
De rijeenheden zijn geconstrueerd voor hoge snelheden bij zowel conventionele, beperkte -als ploegloze grondbewerking. Dankzij het ontwerp van de Tempo kan de gebruiker zowel diep als ondiep zaaien op hoge snelheid. De zaaidiepte is gemakkelijk instelbaar met een hendel die de verhouding regelt tussen het dieptewiel en de zaaischijf. Door de hydraulische gewichtsoverdrachtregeling per row-unit is de druk van de machine juist weg te nemen wanneer er ondiep of na een intensieve grondbewerking, bijvoorbeeld ploegen, gezaaid moet worden.

Informatie over Väderstad Tempo is via info@homburg-holland.com of één van onze Väderstad productspecialisten op te vragen. Ook voor een gratis TEMPO demonstratie bij ‘u thuis’ kan men zich nog altijd aanmelden.



  Nieuwsflash
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Het versterken van de productiviteitsgroei Lees meer
 
 
Pesticiden vanaf 2025 in Brusselse privétuinen verbodenLees meer
 
 
Oproep onderzoeksprojecten biolandbouw 2024 Lees meer
 
 
Half mei start veldkeuringen vermeerderingspercelen zaaizaden van landbouwgewassen Lees meer
 
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer