Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 13 dec 2017 11:45 

Bij Fairebel is het nu al 2 jaar dat de consument iets te zeggen heeft!


Bij Fairebel, « de faire melk », is het een verhaal van producenten EN van consumenten! Het is immers precies 2 jaar geleden dat de coöperatieve Faircoop zich opengesteld heeft voor het grote publiek. Iedere producent en consument kan lid van de coöperatieve worden.

Op dit ogenblik zijn meer dan 1.000 consumenten lid van de coöperatieve. Bij Fairebel, « de faire melk », zetelt een consumente trouwens in de Raad van Bestuur. Het is dus rond één zelfde tafel en met één zelfde stem dat allen te werk gaan. Voor Josiane André, consumente, is « deelnemen aan het tot stand brengen van nieuwe producten en inwerken op de kwaliteit van de producten door de inbreng van de consumenten een geslaagde vorm van partnerschap ».
 
Voor Erwin Schöpges, producent en voorzitter van de coöperatieve, hebben « producenten en consumenten aldus een juiste en faire prijs weten vast te stellen. Die prijs dekt de productiekosten en een correcte vergoeding voor het door de producent gepresteerde werk en draagt bij tot het vrijwaren van een familiale en duurzame landbouw ».

De literprijs van de Fairebel-melk, «de faire melk», werd vastgesteld rekening houdende met die realiteit, net zoals het geheel van het gamma van de aangeboden producten: halfvolle melk, volle melk origineel, volle melk met chocoladesmaak, roomijs met bio-melk, kaas in brik of in blokjes met grasmelk, en sedert drie maanden, «koffiecups» voor de horeca en voor bedrijven of instellingen.

De story wordt vervolgd. Onder impuls van de consumenten is een nieuw product in voorbereiding. Het zou moeten uitkomen begin 2018  Nieuwsflash
 
Het Vlaamse dierenwelzijnslabel Lees meer
 
 
Vraag om uitleg over weidemelkLees meer
 
 
Vlaamse voedseltop en de oorlog in Oekra´ne Lees meer
 
 
Varkensbedrijven met hoogste stikstofimpact op natuur kunnen rekenen op stopzettingsvergoeding Lees meer
 
 
Rol van de Vlaamse landbouwers in lokale energiegemeenschapLees meer
 
 
Overleg met het Platform Voedselverlies Lees meer
 
 
Vlees blijft vaste plek op het bord van de Belg behouden Lees meer
 
 
Gewasbeschermingplan EU stuit op muur van kritiek Lees meer
 
 
In 2022 meer zomergranen en korrelma´s, maar minder groenten Lees meer
 
 
Advies EC over het Vlaamse deel van het GLBLees meer