Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 nov 2017 15:27 

New Holland introduceert analyse van gewassen op maaidorsersmet EVO NIR-systeem


New Holland Agriculture introduceert real-time gewasanalyse op maaidorsers en grote vierkante balenpersen door toevoeging van de geavanceerde EVO NIR-sensor aan haar assortiment PLM-producten. Deze functie versterkt de toppositie die de CR Revelation, de maaidorser met de hoogste capaciteit ter wereld, en de BigBaler op technologisch gebied innemen.

Bestanden beschikbaar voor download:
Foto (4891.2 Kb)

Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Line bij New Holland Agriculture, zei: “EVO NIR garandeert een maximale nauwkeurigheid van de gewasanalyse, dankzij een hoge bemonsteringssnelheid en een  groot aantal kalibratiecurves. Daardoor wordt het veld ongekend nauwkeurig in kaart gebracht. Een volledige kennis van de gewassamenstelling is van essentieel belang voor de beste marktpositie van het product en verhoogt uiteindelijk de productiviteit en rentabiliteit van de boerderij. EVO NIR is nog een voorbeeld van de manier waarop New Holland telers kan helpen die streven naar een efficiënte, effectieve en duurzame landbouw”.

EVO NIR: een technologie voor meerdere toepassingen

EVO NIR is een flexibele technologie die New Holland reeds heeft geïntroduceerd op de FR Forage Cruiser. Dezelfde hardware wordt nu op modeljaar 2018 van de CR Revelation maaidorsers en op de BigBaler geïntroduceerd en zal in de toekomst ook naar andere lijnen landbouwmachines worden gebracht.

De EVO NIR-technologie is gebaseerd op nabij-infraroodspectroscopie, en is ontwikkeld in samenwerking met Dinamica Generale (DG), de New Holland Agriculture-partner gespecialiseerd in weegsystemen, elektronische oplossingen en NIR-toepassingen. Hiermee kan het vochtgehalte bijzonder nauwkeurig worden gemeten en kunnen parameters worden geanalyseerd als droge stoffen, ruwe eiwitten, ruw vet, zetmeel, Neutral Detergent Fibre (NDF) en Acid Detergent Fibre (ADF).
EVO NIR: uitstekende nauwkeurigheid, eenvoudige gegevensverzameling en kalibratie

Een scala aan kalibratiecurves voorziet klanten met maaidorsers van bijzonder nauwkeurige informatie over de inhoud van hun gewas. De analyse wordt verricht door een NIR-scanner die direct op de machine is geïnstalleerd. Met GPS-beheer kunnen de coördinaten van de positie op het veld in real-time worden opgeslagen, waarna de GPS-gegevens worden gedownload naar de Field Trace-software.

De gegevens die het EVO NIR-systeem verzamelt, kunnen met een USB-stick of via WiFi naar de bedrijfscomputer worden overgedragen. Jaarlijkse kalibraties kunnen op afstand worden verricht via een internetverbinding.

EVO NIR: eersteklas ondersteuning van het wereldwijde netwerk van Dinamica Generale

Het EVO NIR-systeem wordt geleverd met een compleet servicepakket voor de beste follow-up ondersteuning.
Op die manier kunnen klanten hun voordeel doen met het professionele advies en de aftersales-ondersteuning van de servicepartners van het wijdverspreide netwerk van Dinamica Generale (DG) in meer dan 60 landen over de hele wereld.

DG heeft ruim 25 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van elektronische oplossingen en sensoren, en is tegenwoordig een van de grootste fabrikanten van NIR-analysatoren en weegsystemen voor de wereldwijde landbouw. De onderneming staat bekend om haar hoogwaardige producten, innovaties en expertise. Het hoofdkantoor van DG is gevestigd in Italië en de onderneming heeft vestigingen in China, India, Oekraïne en de VS.

EVO NIR verhoogt de uitmuntende oogstcapaciteiten van de CR Revelation-maaidorser

De CR Revelation-maaidorser, wereldrecordhouder oogsten, is in de hoge vermogensklasse de krachtigste maaidorser op de markt. De nieuwe CR Revelation biedt het beste maximumvermogen in zijn klasse, van 700 pk, een verhoogde capaciteit en een verbeterd onderhoudsgemak, een betere regeling van de gewasstroom en een strooibreedte voor de restverwerking van 13,7 m, dankzij een herontworpen, efficiënter restverwerkingssysteem. De belangrijkste kenmerken zijn de Twin Pitch Plus-rotors, fijn gehakselde resten en maximaal zicht tijdens oogstwerkzaamheden.

Door de EVO NIR is de CR Revelation de eerste maaidorser ooit die tijdens de werkzaamheden een complete analyse van de voedingswaarden van het gewas levert. Door de kwaliteit en voedingswaarde van de geoogste gewassen te leveren, kunnen telers de hoogste prijs vragen. Door de voedingswaarden in kaart te brengen, kan de bemestingssnelheid worden aangepast, voor maximale opbrengsten en lagere bedrijfskosten.  Nieuwsflash
 
De MICHELIN gids Nederland 2019 krijgt er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bijLees meer
 
 
Winnaar Idee van t Jaar 2018 Lees meer
 
 
Blauwtong serotype 8 werd aangetroffen in Duitsland uitbreiding van het risicogebiedLees meer
 
 
Van slager tot schilder: 79 maal buitengewoon duaal Lees meer
 
 
Ons eten moet 3X duurder worden"Lees meer
 
 
Europees Parlement bevraagt Commissie over Afrikaanse Varkenspest Lees meer
 
 
Een moeilijk jaar 2018 voor de landbouwsector Lees meer
 
 
KB betreffende de bestrijding van het aardappelcystenaaltjeLees meer
 
 
Landbouw- en Visserijrapport 2018 brengt uitdagingen voor de Vlaamse landbouw en visserij in kaartLees meer
 
 
Isolatieafstanden voor de productie van zaaizaad van Sorghum sppLees meer
 
 
Notarisakten beschikbaar in MyMinfinLees meer
 
 
Studiedagen Agriflanders 2019Lees meer
 
 
Indienperiode voor VLIF-steunaanvragen sluit af op 17 december 2018 Lees meer
 
 
VLAM stelt zijn promotieplannen voor het jaar 2019 voorLees meer
 
 
Nieuwe fosfaatklasse aanvragen wordt kinderspel met SNapp Lees meer
 
 
Aardappeloogst laagste in laatste 6 jaarLees meer
 
 
Berekening jaarlijkse bijdrage op gewasbeschermingsmiddelen in 2019Lees meer
 
 
Parlementaire vragen over de slechte resultaten van het mestbeleid Lees meer