Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 28 sep 2017 16:30 

Nieuwe Pirelli PHPTM landbouwband bij Heuver voor Benelux en Finland


De dynamiek, bekendheid en vertrouwen van Pirelli als fabrikant van landbouwbanden verloren de afgelopen jaren weinig aan betekenis. Nu is Pirelli weer terug in Europa en lanceert – om dit feit kracht bij te zetten – zijn geheel nieuwe PHP TM band. Deze band is de afgelopen twee jaar in een testcentrum en in de praktijk uitgebreid getest. Met enkele nieuwe features richt Pirelli zich met deze band op ‘Green Performance’. De ‘PHP’ is leverbaar van 26 tot 46 inch.

Breed inzetbaar
De Pirelli PHPTM heeft alle kenmerken die hem ook geschikt maken voor zwaardere tractoren. Er zijn maten voor de vooras en voor de achteras; met een snelheidsindicatie tot 65 km/h. Als ‘Green Performance’ band ligt de nadruk op brandstofefficiency, lange levensduur en productie met componenten die de milieu-impact verminderen. Door het uitgekiende nokkenprofiel en een nieuwe rubbermix heeft de band zowel veel tractie als een hoog zelfreinigend vermogen.
Het loopvlakontwerp is zodanig dat een minimum aan bodemverdichting optreedt. Daarnaast is door Pirelli’s nieuwe zijwand de balans tussen verticale en horizontale krachtverdeling optimaal. Dat is te merken aan het comfortabele rij- en strakke stuurgedrag op verharde wegen. De Pirelli PHPTM is van 26 tot 46 inch leverbaar in de meest gangbare maten voor tractoren, oogstmachines en spuitmachines.

Sterke troef exclusief bij Heuver

“Dat Pirelli óók een sterk merk in landbouwenbanden is, raakte in Europa enigszins op de achtergrond”, vertelt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Desalniettemin behield het merk zijn krachtige reputatie. En na jaren van afwezigheid op de Europese markt is Pirelli weer helemaal terug.
Wij zijn dealer voor de nieuwe Pirelli PHPTM band in de Benelux en Finland, die verkrijgbaar is via de bandenleverancier. Daarmee hebben wij een sterke troef in handen voor onze klanten. Wij gaan bovendien nauw met Pirelli samenwerken om in deze landen een sterk marktaandeel te veroveren.”

 



  Nieuwsflash
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Het versterken van de productiviteitsgroei Lees meer
 
 
Pesticiden vanaf 2025 in Brusselse privétuinen verbodenLees meer
 
 
Oproep onderzoeksprojecten biolandbouw 2024 Lees meer
 
 
Half mei start veldkeuringen vermeerderingspercelen zaaizaden van landbouwgewassen Lees meer
 
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer