Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 07 sep 2017 14:16 

Innovatie troef bij dewulf~miedema met lancering van Torro op Potato Europe 2017


dewulf~miedema, full-liner in de aardappel- en worteltechniek, zal ook dit jaar weer zijn innovatieve technologie voor de aardappelteelt presenteren tijdens de hoogmis voor de sector, Potato Europe. Hoewel de specialist met een indrukwekkend aantal machines aanwezig zal zijn, is de grootste blikvanger toch de onthulling van Torro.

Deze langverwachte lichte, 2-rijige getrokken bunkerverstekrooier wordt officieel gelanceerd op de beurs. dewulf~miedema zal daarnaast op de beurs ook talrijke rooi- en inschuurtechniekdemonstraties geven, en is te bezoeken op stand V455.
De volgende machines van dewulf~miedema kun je ontdekken in het veld of op de stand van het bedrijf (V455) op Potato Europe ’17:

NIEUW - Dewulf Torro: lichte 2-rijige getrokken bunkerverstekrooier
Torro zal voor het eerst worden onthuld op Potato Europe en kan op heel wat interesse vanuit de sector rekenen. Deze 2-rijige getrokken bunkerverstekrooier zet sterk in op de productkwaliteit van de aardappel tijdens het rooien. De compacte, lichte verstekrooier is daarom uitgerust met tal van innovatieve features voor zijn segment. Torro garandeert daarnaast een maximale productkwaliteit en combineert rooicapaciteit met een minimale vraag aan trekkervermogen.
Dewulf RF3060: 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier met Flexyclean® en bunker

Dankzij een kwarteeuw van onmiskenbaar vakmanschap is de R3060 een begrip geworden in het segment van de 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooiers. Met zijn modulaire bouw is de rooier beschikbaar in 9 verschillende uitvoeringen. Deze zelfrijder is uitgerust met de revolutionaire reinigingsmodule Flexyclean®, een gepatenteerd variabel by-pass-systeem in combinatie met axiaalrollen dat perfect laat inspelen op de rooiomstandigheden. Met de RF3060 kan je de intensiteit van de reiniging van 0 tot 100% aanpassen zonder hiervoor het zwaartepunt van de rooier te verleggen. Doordat de valhoogtes tot een minimum beperkt worden, blijft een hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct steeds gegarandeerd.

Dewulf Kwatro: 4-rijige zelfrijdende zeefbandrooier met Flexyclean® en bunker
De Dewulf Kwatro staat bekend als de meester in het veld, altijd en overal. De rooier was de eerste 4-rijer op de markt die frontaal rooien combineerde met een klassieke zeefweg, egelband, reinigingsmodules én dit met de grootste bunker (17,5 m³) op de markt. De zeefweg van de 2de generatie bestaat uit een opeenvolging van een korte graafmat en 2 zeefkettingen zonder vernauwingen. Dankzij deze brede en onbelemmerde doorstroming in de machine staat de Kwatro garant voor een maximale zeefcapaciteit. Opmerkelijk is de uitgekiende gewichtsverdeling van deze rooier. De 900 mm brede rupsen en het optioneel super breed achterwiel (Mitas 1250/50R32) zorgen voor een perfect egale bodem na het rooien met een minimale verdichting.

Dewulf RA2060: 2-rijige getrokken verstekrooier met reinigingsunit en bunker
De R2060 is een echte capaciteitsmachine in het segment van de 2-rijige getrokken zeefbandrooiers en is beschikbaar in 6 verschillende uitvoeringen. Deze verstekrooier maakt gebruik van 3 zeefbanden, 2 egelbanden en een reinigingsunit (axiaal-, easy-clean of een zeefmodule). De R2060 heeft de grootste bandenmaat in zijn klasse en zorgt voor een minimale bodemdruk. De rooier is standaard uitgerust met een rijdend lossen bunker van 11,5 m³.

Miedema MS 2000: 2-rijige getrokken snarenbedpootmachine
De hydraulisch aangedreven MS 2000 snarenbedpootmachine is het meest geschikt om een grote variatie aan pootgoed snel en nauwkeurig te poten. De vooruitstrevende HMI-bediening (Human Machine Interface) zorgt ervoor dat alles eenvoudig is aan te passen vanuit de trekkercabine. De grote bunkerinhoud van 3000 kg en de GPS-aanstuurbaarheid zorgen verder voor een maximale capaciteit tijdens het pootseizoen. De MS 2000 kan geleverd worden in combinatie met kooirollen voor gebruik op lichtere gronden.

Miedema MH 241: stortbunker met Flexible Grader
De MH-serie leent zich uitstekend voor zeer uiteenlopende sorteerbehoeften en is geschikt voor middelgrote tot grote opslagbedrijven en telers. De robuuste constructie van het chassis garandeert de grootste duurzaamheid in de markt. De robuuste, speciaal geharde bunkerketting garandeert een maximale levensduur met een minimum aan onderhoud en is uitgerust met automatische oliesmeersysteem. De 12 spiraalrollen zorgen voor een perfecte reiniging zonder dat loof vastloopt in de rol. Via een vlakband op volledige breedte onder de rollen, wordt afval onder de stortbunker vermeden. De optionele Flexible Grader is gemakkelijk achter de stortbunker te monteren zodat je in alle eenvoud het product kan sorteren.

Miedema MC 780S: enkele transportband van 7 m
De Miedema MC-reeks is meer dan een gewone lijn transportbanden. De 80 cm brede trogband heeft een hoge capaciteit van meer dan 130 ton/u bij een bandsnelheid van 40 m/min. Doordat de band bovenop het kader ligt, wordt de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd. Daarbovenop kan de MC uitgerust worden met een unieke weeginrichting met een nauwkeurigheid van > 99,5%. Deze geeft inzicht in de capaciteit per uur en actuele bandsnelheid wat erg handig is voor bijvoorbeeld precisielandbouw.

Miedema ML 1980: 80 cm brede hallenvuller
Deze 19 m lange hallenvuller wordt gekenmerkt door een modern design en maakt gebruik van de nieuwste technologieën. De 80 cm brede en diepe trogband heeft een hoge capaciteit van meer dan 150 ton/u bij een productvriendelijke bandsnelheid. De brede transportband ligt in het geheel vrij van het kader waardoor deze voor de volle 100 % te benutten is en de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd blijft. Het uiteinde van de hallenvuller is knikbaar, waardoor er perfect ingespeeld kan worden bij het vullen van schuren of vrachtwagens.

Miedema MB 111: automatische kistenvuller
De MB 111 verzekert een hoge capaciteit door de volcontinue productaanvoer naar de kisten met een minimum aan ondersteunende vorkheftruckbewegingen. De kisten worden automatisch in 3 lagen gevuld door de kist te laten zakken en de brede bufferband te verschuiven. De product-sensor bepaalt daarbij of de bufferband moet worden verschoven of de kist moet zakken. Wanneer de kist vol is, sluit een afsluitklep aan het uiteinde van de bufferband automatisch. Terwijl de bufferband wordt gevuld, wordt een nieuwe kist in vulpositie aangebracht. Zo wordt dezelfde capaciteit behouden en kan je meer dan 80 kisten/u vullen. Bovendien kan je de productstroom via 3 zijden aanvoeren, waardoor je met de MB 111 kistenvuller uiterst flexibel bent in iedere ruimte.



  Nieuwsflash
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer