Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 04 apr 2020 04:19 

Corona: Benefriet helpt Nederlandse akkerbouwers


Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Eén van de vele consequenties hiervan is dat de aardappelconsumptie fors is teruggelopen, waardoor aardappeltelers nu een overschot verwachten van 1 miljard kilo fritesaardappelen. Dit is niet alleen zonde, maar heeft ook gevolgen voor de gehele voedselketen. Alle bedrijven die afhankelijk zijn van de aardappelconsumptie raken in de knel.

Ontwerpbureau Doordacht en Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw hebben daarom de handen ineengeslagen en roepen alle Nederlanders op om een frietje te eten en te trakteren tijdens de Benefrietactie. De maand april wordt omgedoopt tot ‘aardappelmaand’ met als doel dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt door te doen wat veel Nederlanders graag doen: lekker aardappels eten en af en toe een frietje. Om grootschalige voedselverspilling tegen te gaan is het nodig om juist nu iets vaker friet en andere aardappelgerechten te eten en zo het aardappeloverschot te helpen reduceren.

Tegelijkertijd is dit ook hét moment om elkaar te steunen en de vitale sectoren een hart onder de riem te steken door ze een smaakvolle blijk van waardering te geven. Daarom gaan bedrijven in de aardappelsector in de maand april op ‘Benefrietdag’ zelf friet trakteren aan de mensen met cruciale beroepen die ervoor zorgen dat ons land blijft functioneren in deze crisistijd. De sector zal elke woensdag in april op friet trakteren en roept iedereen in Nederland op om zelf ook iemand te verrassen met een frietje.

Iedereen die meedoet aan de Benefrietactie kan zijn of haar moment delen op sociale media via #Benefrietjes. Om ervoor te zorgen dat de RIVM-maatregelen worden nageleefd en de uitgifte van de frietjes op een verantwoorde manier verloopt, roept de actie mensen op om te allen tijde anderhalve meter afstand te houden tot elkaar met de slogan: ‘Houd afstand aardappeleter, minimaal anderhalve meter.’

Meedoen met de Benefrietactie? Kijk dan op www.benefrietjes.nl

OVER BENEFRIET

Benefriet is een initiatief van Doordacht in samenwerking met BO Akkerbouw. Doordacht is een strategisch ontwerpbureau uit Bodegraven en levert diensten op het snijvlak van ontwerp, strategie en online media. BO Akkerbouw is het centrale platform en kenniscentrum voor de Nederlandse akkerbouwketens.



  Nieuwsflash
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer