Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 28 nov 2019 22:07 

AgroTechniek Assen volgeboekt


AgroTechniek Assen 2019, dé nieuwe tweejaarlijkse indoor landbouw- en mechanisatiebeurs voor het noorden van Nederland, is volgeboekt. De expositieruimte is uitgebreid om het grotere aantal exposanten dan verwacht, alle nieuwkomers en de exposanten met grotere stands dan voorheen ruimte te bieden. Samen presenteren ze meer dan 400 toonaangevende bekende trekker- en machinemerken. Boeren, loonwerkers, studenten en alle andere agrarische professionals zijn dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december van 10 tot 18 uur en op woensdag tot 22 uur welkom in Expo Assen, naast het TT-circuit en voorheen de TT-hal.

Trekkers, akkerbouw- en veehouderijtechniek

Willem Bierema is - namens beursorganisatoren Fedecom en Libéma Beurzen en Evenementen - blij dat vertrouwde exposanten zich weer hebben ingeschreven, dat er veel inschrijvingen zijn van bedrijven die voorheen niet zelf exposeerden op agrarische vakbeurzen in Noord-Nederland en dat bedrijven groter dan voorheen uitpakken met hun stand. “Vanwege dit grote aantal inschrijvingen, alle nieuwkomers en vergroting van stands hebben we de beursvloeroppervlakte uitgebreid. Door deze uitbreiding, de nieuwe entree en de optimale indeling kunnen bezoekers het gevarieerde aanbod van 400 merken van alle deelnemers in de Expo Foyer en de Expo Hal niet missen.”

Alle grote trekkermerken zijn aanwezig: John Deere, New Holland, Fendt, Case Steyr, Massey Ferguson, Deutz Fahr, Claas, Valtra, Zetor, Kubota en JCB. Interessante aanbieders op gebied van aardappeltechniek zijn Grimme Asalift, Dewulf, AVR, Schouten, VHM, Ventri en Engie. Veehouderijtechniek is te zien van de merken GEA de Boer, DSD, Delaval, SAC, Lely, Spinder en JOZ. Stronga, Fliegl, Agroliner, Beco en VGM tonen alles op gebied van landbouwtransport en voor grondbewerking zijn merken zoals Amazone, Kuhn, Kverneland, Vicon, Lemken, Farmax, Horsch en Imants van de partij. Ook zijn er nieuwkomers, zoals Kverneland, Vlaming, Wingsprayer en KAWECO. Verder zijn er exposanten die grotere stands dan voorheen hebben, waaronder Boerenbox, Tjalma en Wasse.

 

Alles over digitalisering van loonbedrijven, taakkaarten en grasgroeivoorspelling en -opbrengst

Naast machines biedt AgroTechniek Assen 2019 ook een interessant inhoudelijk programma. Zo geeft loonwerkersvereniging Cumela samen met enkele bedrijven actief binnen de digitaliseringsmarkt een workshop voor loonbedrijven, over de stappen die zij kunnen maken om (nog) beter gebruik te maken van de digitale mogelijkheden die er op dit moment al zijn, zoals werkbonnen, planning, facturatie, koppeling naar GPS en taakkaarten.

Hoe je taakkaarten maakt en zorgt voor een optimale uitvoering belicht Koen van Boheemen van Wageningen Plant Research Agrosysteemkunde/NPPL in praktische workshops over de functie en werking van taakkaarten, de voor- en nadelen en hoe je ze in de praktijk het best kunt maken.

Alles over grip op grasgroeivoorspelling en grasopbrengst met remote sensing en sensoren komt aan bod in inloopseminars van Bert Philipsen van Wageningen Livestock Research. Hoe kan ik als veehouder meer sturing geven aan het hele ruwvoerproces, welke tools zijn er en welke komen er in de nabije toekomst beschikbaar zijn vragen die beantwoord worden.

 

Landelijke voorrondes TIM-toppers vakwedstrijd monteur mobiele werktuigen

Naast de machines en het inhoudelijke programma huisvest ATA onder auspiciën van Fedecom ook de enige landelijk voorronde van Skills Heroes, de vakwedstrijden monteur mobiele werktuigen voor MBO-studenten. Vijftien studenten van de opleiding Monteur Mobiele Techniek strijden om vijf plaatsen in Skills The Finals die van 4 t/m 6 maart 2020 in Leeuwarden worden georganiseerd. De winnaar van deze Finals mag Nederland vertegenwoordigen bij EuroSkill/WorldSkills.

Enthousiaste deelnemers vanuit de regio

AgroTechniek Assen is zowel voor regionaal opererende dealers van agrarische merken als leveranciers en dienstverleners, waarbij de ontmoeting tussen boeren, loonwerkers en dealers centraal staat. Henk Timmerman, Timmer en Timmerman mechanisatie: “Als gezamenlijke Fendt-dealers is onze ervaring dat deze locatie in Assen ons goed bevalt. We zijn blij dat de organisatie nu in stabiele handen is en willen graag deelnemen want onze klanten gaan graag naar Assen.” Dat beaamt Lute-Anne de Vries, directeur De Vries Mechanisatie BV (o.a. Claas): “ATA is voor ons de ideale regionale beurs middenin ons huisgebied.”

Ook Richard Kort van Kort Landbouwmechanisatie BV (o.a. New Holland) is enthousiast: “Wij gaan meedoen aan ATA omdat Assen dé beurslocatie in Groningen en Drenthe is op het gebied van landbouwtechniek. Door de centrale ligging, goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid is Assen de perfecte beurslocatie in deze regio.”

Jos Popken van Groenoord (o.a. John Deere): “We zijn blij met deze nieuwe landbouwbeurs die ook gericht is op kennisoverdracht en in een zeer gunstige beursperiode gehouden wordt. We weten dat de locatie Assen geliefd is bij noordelijke agrariërs want het is dichtbij en ze kunnen gratis parkeren.” Dat geldt ook voor Peterse Mechanisatie (o.a. Dewulf en Agrifac), die “met trots een 'pitbox’ huurt op ATA in Expo Assen pal naast het TT-circuit.”

Brancheorganisatie Fedecom behartigt nu ook de beursbelangen voor dealers en LMB’s

Fedecom-directeur Gerard Heerink: “Een toenemend aantal van onze 950 leden bieden we met de beurs in Assen een aanvullende service. Vanaf nu niet meer alleen de tweejaarlijkse nationale outdoor beurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen voor fabrikanten en importeurs, maar nu ook dit regionaal beursconcept voor dealerbedrijven met hun werkgebied in de noordelijke regio.”

www.agrotechniekassen.nl

AgroTechniek Assen is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december dagelijks open is van 10 tot 18 uur en op woensdagavond tot 22 uur. De organisatie is in handen van de Fedecom-beursorganisatie en Libéma Beurzen en Evenementen. Kijk voor alle merken, een plattegrond en tickets op www.agrotechniekassen.nl.  Nieuwsflash
 
Corona: steun uit noodfonds voor siertelers en aardappeltelers goedgekeurdLees meer
 
 
Welzijn konijnen in fokkerijen Lees meer
 
 
Steunregelingen GLB: wijziging voorschriften voor rechtstreekse betalingen aan landbouwersLees meer
 
 
40 innovatieve projecten voor duurzame en circulaire land- en tuinbouw Lees meer
 
 
Regen van juni herstelde grondwater niet Lees meer
 
 
Actuele grondwaterstandenLees meer
 
 
Drainage in landbouwgronden in relatie tot het vergunningsbeleid Lees meer
 
 
Vijfjaarlijkse evaluatie van de toepassing van het decreet LandinrichtingLees meer
 
 
Activiteitenverslag 2019 van het Vlaams LandbouwinvesteringsfondsLees meer
 
 
Vragen over exportsteun voor de landbouwsector Lees meer
 
 
Tekort aan schade-experts in de land- en tuinbouwsector Lees meer
 
 
Vraag over de uitbreiding van de intensieve veeteelt Lees meer
 
 
Romain Cools (Belgapom) draagt na 3 decennia stokje over Lees meer
 
 
Doorbraak in wereldwijd uitwisselen data plantenveredeling Lees meer
 
 
Juni 2020 evenaart juni 2019 als warmste junimaand ooitLees meer
 
 
Stikstofbemesting voor een volgteeltLees meer
 
 
Aardappelareaal Noord-West Europa groeit lichtLees meer
 
 
Bestrijdingsmaatregelen tegen de wortelknobbelaaltjes Meloidogyne chitwoodi en M. fallax Lees meer
 
 
Relanceplan moet visserij strategisch verankeren in Vlaanderen Lees meer
 
 
Verplichte aansluiting bij Onafhankelijke Controle Instelling voor producenten siergewassen Lees meer
 
 
Goede voedselveiligheidLees meer
 
 
Rampenfonds vanaf 2020Lees meer