Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 28 nov 2019 22:07 

AgroTechniek Assen volgeboekt


AgroTechniek Assen 2019, dé nieuwe tweejaarlijkse indoor landbouw- en mechanisatiebeurs voor het noorden van Nederland, is volgeboekt. De expositieruimte is uitgebreid om het grotere aantal exposanten dan verwacht, alle nieuwkomers en de exposanten met grotere stands dan voorheen ruimte te bieden. Samen presenteren ze meer dan 400 toonaangevende bekende trekker- en machinemerken. Boeren, loonwerkers, studenten en alle andere agrarische professionals zijn dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december van 10 tot 18 uur en op woensdag tot 22 uur welkom in Expo Assen, naast het TT-circuit en voorheen de TT-hal.

Trekkers, akkerbouw- en veehouderijtechniek

Willem Bierema is - namens beursorganisatoren Fedecom en Libéma Beurzen en Evenementen - blij dat vertrouwde exposanten zich weer hebben ingeschreven, dat er veel inschrijvingen zijn van bedrijven die voorheen niet zelf exposeerden op agrarische vakbeurzen in Noord-Nederland en dat bedrijven groter dan voorheen uitpakken met hun stand. “Vanwege dit grote aantal inschrijvingen, alle nieuwkomers en vergroting van stands hebben we de beursvloeroppervlakte uitgebreid. Door deze uitbreiding, de nieuwe entree en de optimale indeling kunnen bezoekers het gevarieerde aanbod van 400 merken van alle deelnemers in de Expo Foyer en de Expo Hal niet missen.”

Alle grote trekkermerken zijn aanwezig: John Deere, New Holland, Fendt, Case Steyr, Massey Ferguson, Deutz Fahr, Claas, Valtra, Zetor, Kubota en JCB. Interessante aanbieders op gebied van aardappeltechniek zijn Grimme Asalift, Dewulf, AVR, Schouten, VHM, Ventri en Engie. Veehouderijtechniek is te zien van de merken GEA de Boer, DSD, Delaval, SAC, Lely, Spinder en JOZ. Stronga, Fliegl, Agroliner, Beco en VGM tonen alles op gebied van landbouwtransport en voor grondbewerking zijn merken zoals Amazone, Kuhn, Kverneland, Vicon, Lemken, Farmax, Horsch en Imants van de partij. Ook zijn er nieuwkomers, zoals Kverneland, Vlaming, Wingsprayer en KAWECO. Verder zijn er exposanten die grotere stands dan voorheen hebben, waaronder Boerenbox, Tjalma en Wasse.

 

Alles over digitalisering van loonbedrijven, taakkaarten en grasgroeivoorspelling en -opbrengst

Naast machines biedt AgroTechniek Assen 2019 ook een interessant inhoudelijk programma. Zo geeft loonwerkersvereniging Cumela samen met enkele bedrijven actief binnen de digitaliseringsmarkt een workshop voor loonbedrijven, over de stappen die zij kunnen maken om (nog) beter gebruik te maken van de digitale mogelijkheden die er op dit moment al zijn, zoals werkbonnen, planning, facturatie, koppeling naar GPS en taakkaarten.

Hoe je taakkaarten maakt en zorgt voor een optimale uitvoering belicht Koen van Boheemen van Wageningen Plant Research Agrosysteemkunde/NPPL in praktische workshops over de functie en werking van taakkaarten, de voor- en nadelen en hoe je ze in de praktijk het best kunt maken.

Alles over grip op grasgroeivoorspelling en grasopbrengst met remote sensing en sensoren komt aan bod in inloopseminars van Bert Philipsen van Wageningen Livestock Research. Hoe kan ik als veehouder meer sturing geven aan het hele ruwvoerproces, welke tools zijn er en welke komen er in de nabije toekomst beschikbaar zijn vragen die beantwoord worden.

 

Landelijke voorrondes TIM-toppers vakwedstrijd monteur mobiele werktuigen

Naast de machines en het inhoudelijke programma huisvest ATA onder auspiciën van Fedecom ook de enige landelijk voorronde van Skills Heroes, de vakwedstrijden monteur mobiele werktuigen voor MBO-studenten. Vijftien studenten van de opleiding Monteur Mobiele Techniek strijden om vijf plaatsen in Skills The Finals die van 4 t/m 6 maart 2020 in Leeuwarden worden georganiseerd. De winnaar van deze Finals mag Nederland vertegenwoordigen bij EuroSkill/WorldSkills.

Enthousiaste deelnemers vanuit de regio

AgroTechniek Assen is zowel voor regionaal opererende dealers van agrarische merken als leveranciers en dienstverleners, waarbij de ontmoeting tussen boeren, loonwerkers en dealers centraal staat. Henk Timmerman, Timmer en Timmerman mechanisatie: “Als gezamenlijke Fendt-dealers is onze ervaring dat deze locatie in Assen ons goed bevalt. We zijn blij dat de organisatie nu in stabiele handen is en willen graag deelnemen want onze klanten gaan graag naar Assen.” Dat beaamt Lute-Anne de Vries, directeur De Vries Mechanisatie BV (o.a. Claas): “ATA is voor ons de ideale regionale beurs middenin ons huisgebied.”

Ook Richard Kort van Kort Landbouwmechanisatie BV (o.a. New Holland) is enthousiast: “Wij gaan meedoen aan ATA omdat Assen dé beurslocatie in Groningen en Drenthe is op het gebied van landbouwtechniek. Door de centrale ligging, goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid is Assen de perfecte beurslocatie in deze regio.”

Jos Popken van Groenoord (o.a. John Deere): “We zijn blij met deze nieuwe landbouwbeurs die ook gericht is op kennisoverdracht en in een zeer gunstige beursperiode gehouden wordt. We weten dat de locatie Assen geliefd is bij noordelijke agrariërs want het is dichtbij en ze kunnen gratis parkeren.” Dat geldt ook voor Peterse Mechanisatie (o.a. Dewulf en Agrifac), die “met trots een 'pitbox’ huurt op ATA in Expo Assen pal naast het TT-circuit.”

Brancheorganisatie Fedecom behartigt nu ook de beursbelangen voor dealers en LMB’s

Fedecom-directeur Gerard Heerink: “Een toenemend aantal van onze 950 leden bieden we met de beurs in Assen een aanvullende service. Vanaf nu niet meer alleen de tweejaarlijkse nationale outdoor beurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen voor fabrikanten en importeurs, maar nu ook dit regionaal beursconcept voor dealerbedrijven met hun werkgebied in de noordelijke regio.”

www.agrotechniekassen.nl

AgroTechniek Assen is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december dagelijks open is van 10 tot 18 uur en op woensdagavond tot 22 uur. De organisatie is in handen van de Fedecom-beursorganisatie en Libéma Beurzen en Evenementen. Kijk voor alle merken, een plattegrond en tickets op www.agrotechniekassen.nl.  Nieuwsflash
 
Erkenning storm en rukwinden 9-15 maart 2019 als algemene ramp Lees meer
 
 
Nieuwe EU-regels voor de plantengezondheid Lees meer
 
 
SALV biedt kompas met aanbevelingen voor klimaatbestendige visserijsector Lees meer
 
 
Succesvolle studiedag vloeibaar bemesten Lees meer
 
 
Oostenrijk trekt gepland glyfosaatverbod in Lees meer
 
 
Rundveesector - Imago-ondersteunende initiatieven Lees meer
 
 
Slachthuizen - Omgevingslawaai tijdens het slachtproces Lees meer
 
 
Inzet seizoenarbeiders in land- en tuinbouwLees meer
 
 
VLAM presenteert vandaag zijn promotieplannen voor 2020Lees meer
 
 
Moeskopperijverbod Lees meer
 
 
Bejaging everzwijnenLees meer
 
 
158.000 subsidie voor studie naar oude landbouwmethode Lees meer
 
 
Product op basis van metalaxyl-M tijdelijk toegelaten tegen Pythium door behandeling zaaizaad vlasLees meer
 
 
Stijging van de perenprijzenLees meer
 
 
Handelsmissie naar China en onze productenLees meer
 
 
Op zoek naar gecombineerde waterbuffers bij landbouwersLees meer
 
 
Landbouwparlement op Agribex 2019: Slotspeech Johan ColpaertLees meer
 
 
Enkele gunstige wendingen na een moeilijk jaar 2018 voor de landbouwsector Lees meer
 
 
Agribex: brede weersverzekering toegelichtLees meer
 
 
De ondersteuning van bioclusters Lees meer
 
 
Corruptie bij het gemeenschappelijk landbouwbeleid Lees meer
 
 
Belgisch varkensvlees naar ChinaLees meer
 
 
Het pesticidegebruik in de landbouw Lees meer
 
 
Erkenning van Vlaanderen als aparte agrarische productie-entiteit Lees meer
 
 
Actualiteitsdebat over het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030Lees meer
 
 
Erkenning algemene ramp overstromingen 19 mei 2019 (Wallonië)Lees meer
 
 
Biodiesel en varkenspest doen palmolie boomenLees meer
 
 
Selectieve herbiciden voor niet-professioneel gebruik: einde van de gebruiksperiode 1Lees meer
 
 
MAP5 nog maar eens een flopLees meer
 
 
Kerstboomkwekers in de clinch met Ikea Lees meer
 
 
Europa staakt strijd tegen door Chinezen gevreesde bacterievuurLees meer
 
 
Toegang tot landbouwgrond voor CSA-boerenLees meer
 
 
17 goedgekeurde projecten en nieuwe oproep van 6.4 miljoen euro voor opleidingen rond AI en CS Lees meer
 
 
Waterkwaliteit in landbouwgebied in Vlaanderen moet beter Lees meer
 
 
Een POC kan de positie van de boer versterkenLees meer