Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 22 nov 2019 17:43 

Herbevolkingsvergoeding voor getroffen pluimveehouders: SNEL indienen!


Vandaag keurde de Vlaamse regering een besluit goed dat voorziet in een herbevolkingsvergoeding voor pluimveehouders die in het voorjaar getroffen werden door het H3N1 virus. Hilde Vautmans benadrukt het belang van het snel indienen van de dossiers: de deadline hiervoor ligt op 1 december.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe): “Het is niet meer dan terecht dat de Vlaamse regering dit besluit neemt. De pluimveehouders die getroffen werden door het laagpathogene H3N1-virus, zien zwarte sneeuw door de vele kosten voor het ruimen van de dieren, inkomensverliezen en facturen die zich opstapelen. Ik zat enkele weken geleden nog samen met enkele getroffen pluimveehouders en het was schrijnend om te horen. De 7 getroffen houders kenden samen een verlies van miljoenen euro’s.”
 
“Zowel tijdens het voorjaar als recent heb ik contact gehad met Minister Ducarme en de Europese Commissarissen Hogan en Andriukaitis. Ook heb ik enkele Vlaamse collega’s, zowel parlementsleden als ministers, gevraagd om spoed te zetten achter dit dossier. Daarom ben ik tevreden dat de Vlaamse regering vandaag besloten heeft een herbevolkingsvergoeding toe te kennen. Aangezien de periode voor het indienen van een dossier voor een vergoeding bij het Departement Landbouw en Visserij erg kort is, namelijk 1 december, roep ik iedere pluimveehouder op om zo snel mogelijk en binnen de deadline een dossier in te dienen.”, zegt Vautmans.
 
De Vlaamse herbevolkingsvergoeding voorziet een tussenkomst voor de herbevolking van stallen met nieuwe dieren van die pluimveehouders die de huidige federale schadevergoeding hebben gemist wegens de niet-retroactiviteit ervan. “Ik ben me ervan bewust dat de Vlaamse herbevolkingsvergoeding de verliezen niet volledig zal kunnen compenseren, maar ik hoop dat ze hierdoor wel de moed vinden om hun activiteiten verder te zetten.”, besluit Hilde Vautmans.
 
 
 



  Nieuwsflash
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Fruitboeren houden hart vast voor voorspelde nachtvorst Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer