Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 08 okt 2019 15:36 

Poolse kandidaat-commissaris overleeft tweede hoorzitting


Na een zwakke prestatie tijdens zijn hoorzitting vorige week, kwam de voorgedragen Poolse kandidaat-commissaris voor Landbouw Janusz Wojchiechowski vandaag beter voor de dag tijdens zijn tweede hoorzitting. Met gerichte antwoorden en meer verduidelijking over zijn visie op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, kreeg hij de steun van van de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe): “Bij Renew Europe heeft Wojchiechowski ons vandaag kunnen overtuigen van zijn capaciteiten als toekomstige landbouwcommissaris. Tijdens zijn eerste hoorzitting misten we een echte visie op het huidige en toekomstige landbouwbeleid. Vandaag was de Pool echter beter voorbereid en ging hij dieper in op specifieke voorstellen om de toekomst van het Europees landbouwbeleid te verzekeren en de huidige uitdagingen zoals klimaatverandering aan te pakken. Bovendien kwam hij minder zenuwachtig over doordat hij deze keer in zijn eigen taal sprak, met als gevolg dat hij veel concreter uit de hoek kwam.”
 
De Renew Europe fractie benadrukt evenwel dat Wojchiechowski door haar leden nauwlettend zal opgevolgd worden. 
 
"We zullen in het Parlement goed toekijken hoe Wojchiechowski zijn woorden in daden zal omzetten. We verwachten dat hij zich aan zijn beloftes houdt, het werk aan de hervorming van het GLB zonder onnodige vertraging versnelt en de sector toekomstbestendig maakt door onze jonge boeren te ondersteunen en innovatie en concurrentievermogen te vereenvoudigen. Ik kijk alvast uit naar een vruchtbare en effectieve samenwerking in het belang van onze boeren.”, besluit Vautmans. 

VVD-Europarlementariër Jan Huitema: “Janusz heeft de goedkeuring gekregen van het Europees Parlement, maar wat mij betreft heeft hij het met hakken over de sloot gehaald. Wojciechowski had vandaag een sterker verhaal dan vorige week, maar mijn zorgen over zijn geschiktheid voor deze rol zijn niet helemaal weggenomen. Ik zal zijn werk dan ook goed in de gaten houden de komende tijd, zodat hij zich aan zijn opdracht houdt om te werken aan een Europees landbouwbeleid dat werkt voor de boer.”


 
 



  Nieuwsflash
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Fruitboeren houden hart vast voor voorspelde nachtvorst Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer