Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 01 feb 2019 15:29 

De Vlaamse Energiekaart


Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) lanceert vandaag de Energiekaart. Die toont per gemeente het aantal windturbines en zonnepanelen aan. Wie mee wil investeren in groene energie, vindt ook een overzicht van de energiecoöperaties in de buurt.

“Met de Energiekaart kan iedereen zien in welke gemeenten en provincies we het meest of het minst investeren in windturbines en zonnepanelen”, zegt minister Lydia Peeters, die iedereen oproept om lokaal te investeren in groene energie. “Dat is de opdracht voor zowel bedrijven, overheden als gezinnen. Door er samen voor te gaan, krijgen we ook de afwachtende groep mee.”
 
De kaart, die ontwikkeld is door het Vlaams Energieagentschap, maakt tal van vergelijkingen op verschillende niveaus mogelijk. Zo mag Limburg zich veruit de groenste provincie noemen, met 76 zonnepaneleninstallaties per 1.000 inwoners. Die leveren 637 watt per inwoner op, waarmee onze provincie het nummer twee West-Vlaanderen (508 watt per inwoner) ver achter zich laat. De 113 Limburgse windturbines leveren ook nog eens 278 watt per inwoner, waarmee we opnieuw het lijstje der provincies aanvoeren.

DE ENERGIEKAART  Nieuwsflash
 
Kans op derde hittegolf vanaf eind deze week Lees meer
 
 
Bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen Lees meer
 
 
Neonicotino´denLees meer