Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 15 sep 2018 20:02 

Ruim 50.000 bezoekers op jubileumeditie AGROTECHNIEK HOLLAND


AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is succesvol verlopen en trok ruim 50.000 bezoekers. Beursmanager Willem Bierema: “De sfeer op dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie was goed en de nieuwe indeling werd zowel bij deelnemers als bezoekers goed ontvangen. Er was veel interesse in de demonstraties rondom het centrale thema Bodem met bieten rooien, mais, aardappeltechniek en niet kerende grondbewerking en ook het TrekkerParcours voor testritten op de nieuwste trekkers trok veel belangstelling. We zijn dan ook zeer tevreden over deze jubileumeditie die een prima uitgangspunt is voor de zesde editie van ATH die gaat plaatsvinden in 2020." Ruim 200 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden meer dan 3.000 landbouwmachines van 500 merken.

Tevreden deelnemers
Dick van Breda van de gezamenlijke MF-dealers is zeer tevreden: “De stemming onder de bezoekers was heel positief en met name het feit dat ze investeringsplannen te kennen gaven stemt ons zeer tevreden. Over de nieuwe indeling van de hele beurs zijn we ook erg te spreken.” 
Jean Paul Spijker van Trelleborg Mitas: “We zijn dit jaar echt dik tevreden. De opzet was compacter en overzichtelijker, die gangpaden van kunststof een enorme verbetering, kortom een super ATH wat ons betreft.”
Martin van Middelkoop van SAC: “We hebben in onze stand in de Mechahal veel bezoekers gesproken die grote investeringsplannen hebben, daarmee is deze editie van ATH voor ons geslaagd.”
Dick Middelbos was onder de indruk van de leeftijd en diversiteit van de bezoekers: “We troffen op onze stand naast bekende, trouwe bezoekers ook veel jongeren en studenten van agrarische opleidingen, ofwel de boeren van de toekomst. Eigenlijk tref je op ATH drie generaties en dat is mooi.” 

Innovatieprijs Bronzen Sikkel voor AiCPlus van Agrifac
De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel toegekend aan AiCPlus van Agrifac Machinery BV: “Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2018 meer dan verdient.” De jury kende een tweede prijs toe aan Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het Intelligente aanhangwagenremsysteem. Beide bedrijven ontvangen deze tweede prijs, omdat hun nieuwe aanhangwagenremsysteem ervoor zorgt dat de aanhanger remt zonder rempedaal, maar op de bak en door gas terug te nemen. Dit zorgt voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit. De derde prijs was voor Homburg Holland met WaterXTRTM , dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

www.agrotechniekholland.nl

 



  Nieuwsflash
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer