Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 10 aug 2018 07:49 

Delhaize mag vlees van groep Verbist weren


Delhaize wil geen vlees van de groep Verbist meer in zijn rekken. Die groep kwam eerder dit jaar in opspraak door vleesfraude bij het slachthuis Veviba in Bastenaken. “Er is sprake van een vertrouwensbreuk”, zegt de woordvoerder van de supermarktketen, Roel Dekelver. Delhaize vraagt ook van zijn leveranciers dat zij het vlees dat ze aan de supermarktketen leveren niet bij de groep Verbist halen. “De rechter geeft ons wat dat betreft gelijk”, aldus de woordvoerder.

Het slachthuis Adriaens, dat deel uitmaakt van de groep Verbist, trok naar de rechtbank in Gent omdat er volgens het bedrijf sprake was van “een algemeen verbod” dat Delhaize aan zijn leveranciers oplegde. “De rechter oordeelt dat het gaat om oneerlijke handelspraktijken”, klinkt het in een persbericht. Delhaize moet nu, op straffe van een dwangsom, aan zijn leveranciers laten weten dat ze wel nog vlees van de groep Verbist mogen afnemen als dat niet bestemd is voor Delhaize.

Volgens de supermarktketen is er sprake van een misinterpretatie en is aan de leveranciers geen algemeen verbod opgelegd om samen te werken met de slachthuisketen. Leveranciers zouden wel nog vlees mogen afnemen van Adriaens dat voor andere klanten bestemd is. “Waarschijnlijk is er in de communicatie een misinterpretatie geslopen”, zegt Dekelver. “We willen enkel dat er geen producten van Verbist meer in onze rekken liggen, we hebben nooit gevraagd dat onze leveranciers geen vlees meer afnemen van Adriaens dat bestemd is voor andere klanten.” Volgens Dekelver gaat de retailer nu communiceren naar de leveranciers om dat te verduidelijken, “maar de boycot is volgens de rechter terecht en blijft gehandhaafd”.
 
Pascal De Clerck, CEO van Adriaens, hoopt op basis van het vonnis dat de leveranciers die zijn moeten uitwijken naar andere slachthuizen, nu toch zouden terugkeren.
 
In het vonnis heeft de rechter het over vleesproducten die niet bestemd zijn voor Delhaize. Zij verplicht de retailer om aan zijn “leveranciers mee te delen dat het algemeen verbod dat zij op 9 maart instelde betreffende het verwerken van vlees of afgeleiden afkomstig van Adriaens NV is opgeheven, meer bepaald dat door hen (vlees)producten mogen worden afgenomen die afkomstig zijn van Adriaens en die niet bestemd zijn voor Delhaize”, staat te lezen in het vonnis.  Nieuwsflash
 
PCA/Fiwap noteringLees meer
 
 
Aardappeldemodag Westmaas 22/8/18: Dewulf lanceert efficiënte overlaadcombi met de Field Loader 240 Lees meer
 
 
Donderdag eerste plukdag Conference peer Lees meer
 
 
Sectorprocedures en bemonsteringsplans exportLees meer
 
 
Stand van zaken in verband met de ziekte van Newcastle Lees meer
 
 
Nieuwe kruisingsmogelijkheden bij CrossFit-rassen Lees meer
 
 
Geharmoniseerde consumptieprijsindex – juli 2018 Lees meer
 
 
Droogtemaatregelen: groenbedekkers voor vergroening inzetten voor ruwvoederwinning Lees meer
 
 
Uitstel van de loofvernietigingsdata in het kader van de vermeerdering van pootaardappelen Lees meer
 
 
Crispr is geen hocus pocus Lees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Droogte 2018: NEPG luidt de noodklokLees meer
 
 
Droogte 01/05-31/07/2018 in Wallonië door IRM erkend als exceptioneelLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer