Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 16:40 

Het Salon 2017: 100 % elektrisch licht commercieel voertuig


ADDAXMOTORS > 100 % elektrisch licht commercieel voertuig
Brugsesteenweg 73, 8520 Kuurne (België), www.addaxmotors.com

 

 

De groep SOCARTRUST uit Kuurne lanceert Addax Motors, de eerste Belgische constructeur van elektrische bestelwagens. Met deze elektrische utilitaire voertuigen speelt de West-Vlaamse onderneming in op de behoefte aan verantwoorde mobiliteit in steden en agglomeraties.

“Vooral de vraag naar elektrisch compacte bestelwagens met een aanzienlijk laadvermogen neemt toe. Als constructeur focussen we op het lichte vrachtvervoer over korte afstand in steden, gemeenten, pretparken en industriële sites in heel Europa”, stelt medeoprichter Jean-Charles Carrette. Addax Motors stelt het voertuig voor tijdens de 95ste editie van de European Motor Show Brussels.

Elektrische lichte vrachtwagens op maat

Addax Motors produceert, verkoopt en least elektrische bestelwagens en lichte vrachtwagens. Er zijn tal van mogelijke afwerkingen mogelijk op maat van de gebruiker: open of gesloten laadbak, sorteersysteem, hydraulische kipper, container, koelcel of enkel een chassis-cabine. Ook de accu en de elektromotor worden aangepast aan het rijgedrag van de gebruiker.

Bij Addax staan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid centraal: de comfortabele cabine en 3G-monitoring onderscheiden de onderneming van bestaande elektrische voertuigen.

Nichemarkt van elektrische bestelwagens en lichte vrachtwagens

Veel kleine bestelwagens in gemeentes, pretparken en last-miles delivery services rijden dagelijks ongeveer een afstand van 40 kilometer binnen een beperkte perimeter. “Hierdoor passen ze perfect binnen de autonomie van een elektrische wagen. Een 100% elektrisch opgeladen Addax kan gemiddeld 80 tot 120 kilometer per dag rijden. ‘s Avonds wordt de Addax opgeladen aan het voordelige nachttarief zodat hij de dag nadien opnieuw operationeel is”, aldus Jean-Charles Carrette.

Uniek leaseconcept en complete dienstverlening

Moederbedrijf SOCARTRUST verhuurt reeds drie jaar elektrische bestelwagens in samenwerking met Westlease. De eigen creatie Addax is gegroeid vanuit die expertise in het leasen van elektrische voertuigen. “Dankzij de connectiviteit is er een grote mate van interactie tussen Addax en de gebruiker. Zo signaleert het voertuig automatisch wanneer er een onderhoud of herstelling nodig is en kan Addax Motors een technicus ter plaatse sturen”, zegt medeoprichter Jérôme Lefebvre.

Addax Motors wil ook op het vlak van prijs een voortrekkersrol spelen. “De kost voor het huren van elektrisch vrachtvervoer voor korte afstand ligt ruim 10% lager dan de dieselequivalenten”, aldus Daniel Kedzierski, commercieel directeur.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer