Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 15:28 

"...om nog meer KMO's aan overnemer te helpen!"


Ondernemers die een overnemer zoeken, doen dat beter niet alléén. In een markt waarin alleen al dit jaar meer dan 5000 KMO’s te koop komen, ligt het niet voor de hand om op te vallen en daarbij in het vizier te springen van de gedroomde overnemer. Daarom zet UNIZO al jarenlang in op de begeleiding van overlaters, én overnemers, om de kansen op een deal te vergroten. In de eerste plaats via het eigen online platform Overnamemarkt.be.

 Het platform werd afgelopen najaar nog compleet vernieuwd voor extra gebruikscomfort en is nu klaar voor een volgende stap: (taal)grensoverschrijdende allianties. Het Waalse SOWACESS is de eerst strategische partner in dit verhaal.

Zelfstandige ondernemingen zijn het levenswerk van hun zaakvoerders en dat willen ze niet verloren zien gaan. Het voortbestaan van die bedrijven is  bovendien erg belangrijk voor het jobbehoud van de mensen die er werken, én voor onze economie in het algemeen. Voor de overlaters is hun bedrijf niet alleen hun levenswerk, ze beschouwen het bovendien als 'een deel van hun pensioen', waarvan ze de waarde bij de overdracht willen verzilveren. Maar waar en hoe vind je als ondernemer de ideale overnemer, met het talent en de ambitie om het bedrijf succesvol verder uit te bouwen, en met de middelen om een faire overnameprijs te betalen? Het is die moeilijke match waar Overnamemarkt.be al jaren op inzet. Tot nu toe enkel in Vlaanderen, maar daar komt vanaf vandaag verandering in, dankzij een samenwerkingsakkoord met het Waalse overnameplatform SOWACCESS.

"De uitdagingen en ambities van Overnamemarkt.be en SOWACCES lopen grotendeels gelijk", verduidelijkt Guido Seghers, manager Overnamemarkt.be, de alliantie: "Door elkaar wederzijds toegang te bieden tot elkaars markten, kunnen we voor onze ondernemers ook over de taalgrens op zoek gaan naar de geschikte match, wat de kansen alleen maar vergroot." Deze samenwerkingsovereenkomst is voor Overnamemarkt.be overigens maar een eerste stap naar meer samenwerkingsakkoorden, over de landsgrenzen heen. In functie hiervan werkt Overnamemarkt.be nu prioritair aan een Franstalige versie van haar platform. In een latere fase volgt een Engelstalige versie.

 

   Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer