Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 11:10 

Dit weekend start de biologische campagneweek 18-26 februari


Zaterdag 18 februari start de biocampagneweek ‘Verrassend Veggie’. Op een tiental dagen voor de vasten, een periode waarin ‘minder vlees’ veel aandacht krijgt, brengen we de troeven van het veggie bio-aanbod onder de aandacht. Bio biedt een uitgebreide keuze aan vegetarische of veganistische bioproducten die vlees, vis of zuivel kunnen vervangen.

Bestanden beschikbaar voor download:
Logo (995.2 Kb)

Ze zijn ecologisch verantwoord geproduceerd, zonder chemische pesticiden of energieverslindende kunstmest. Wie op een zinvolle, hedendaagse én smakelijke manier wilt vasten, doet dat biologisch. 
 
Minder vlees eten om de eigen klimaat- of milieu-impact te doen dalen is in. Veel minder aandacht wordt besteed aan de manier waarop ons eten tot stand komt. Het loont nochtans om ook daarbij stil te staan.
 
In de biologische landbouw zijn chemische pesticiden en kunstmest verboden. Om kunstmest te produceren is zeer veel energie nodig. Zowel chemische pesticiden als kunstmest tasten de natuurlijke bodemvruchtbaarheid aan. Wil je het milieu en het het klimaat ten vriend houden, dan kies je voor bio tijdens de komende vasten. Met een breed aanbod aan biologische veggie en vegan producten, bovenop de heerlijke groenten, peulvruchten en graanproducten, kan dat alleen maar een heerlijke tijd worden.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer