Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 10:01 

Geen gelijk voor stal 19.000 kippen in Stekene


De Nederlandse kippen­boer Peter Dhollander ontvouwde eind 2012 zijn plannen voor het bouwen van een pluim­veehouderij in de Lekes­traat te Stekene, vlakbij de Belgisch - Nederland­se grens. De boerderij zou plaats bieden aan liefst 19.000 kippen.

Al snel kwamen er pro­testen van buurtbewoners en natuurvereni­gingen maar ook de gemeenten Stekene en Hulst hadden bezwaar tegen de plannen. Zij vreesden stankoverlast en verontreiniging door de uitstoot van stikstof. Ondanks de protesten verleende de provincie Oost-Vlaanderen Dhollander een vergunning, waarna de tegenstanders naar de Raad van State stapten. De Raad van State heeft nu de milieuvergunning voor de stal vernietigd.

Kippenboer Peter Dhollander was niet be­reikbaar voor commentaar. Burgemeester Stany De Rechter is tevreden met de uit­spraak. “We zijn blij dat nu ook de Raad van State ons advies aan de provincie heeft ge­volgd.”

Ook de Nederlandse wethouder Jean-Paul Hageman reageert opgelucht. “We wilden vermijden dat de omliggende straten in de stank komen te zitten.” De bal wordt nu te­ruggekaatst naar de provincie die zich zal moeten buigen over de uitspraak.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer