Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 03:39 

Start 'maand hoppescheuten'


De Maand van de Hopscheuten is van start gegaan. Tien Poperingse restaurants serveren verfijnde suggesties, bereid met deze voorjaarsdelicatesse.

Een van de deelnemers is restaurant Terminus, letterlijk op de grens met Frankrijk aan de grensovergang Callican­nes. Terminus wordt sinds vier jaar gerund door Pieter Verheyde, die zijn job als topsom­melier bij driesterren­zaak Hof van Cleve van Peter Goossens inruil­de om het restaurant van zijn ouders over te nemen.

“Ik werk veel met seizoensproducten. Hop­scheuten zijn bij uitstek de voorbode van de lente en van het culinair toeristisch seizoen. Ze zijn slechts beperkt te verkrijgen in de pe­riode eind februari, begin maart. Dat maakt ze uniek", zegt Pieter, die geregeld zelf aan het fornuis staat, want hij is eigenlijk kok van opleiding.

Hij krijgt veel Fransen over de vloer. Zij ken­nen de hopscheuten niet. “Er is een speci­fiek publiek van geïnteresseerden dat op de Maand van de Hopscheuten afkomt. Vreemd genoeg komen die praktisch alle­maal van buiten Poperinge", weet Pieter.

Hij haalt zijn hopscheuten bij hopteler Eric Lagache. "Omdat ik echt de seizoenen volg, werk ik enkel met hopscheuten uit de volle grond, niet uit de serre. Een klassieker is ge­rookte zalm met hopscheuten, knolselder, gepocheerd ei, Noordzeegarnaaltjes en mousselinesaus. Nieuw zijn de langoustines met tuinbonen en hopscheuten. Ik serveer ook filet van zelf gekweekte Mechelse koe­koek met hopscheuten. En ik zorg ervoor dat de gerechten betaalbaar zijn: tussen 26 en 40 euro", zegt Pieter.

Hij neemt eind maart ook deel aan de Hop­scheutenhappening, waar je een hele dag on­dergedompeld wordt in de wereld van de hop en de hopverwerking.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer