Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 03:04 

Recordwinst voor Acomo


Amsterdam Commodities (Acomo) heeft 2016 afgesloten met een recordwinst. Dat maakte de handelaar in specerijen, noten en thee donderdag bekend. Vooral het laatste kwartaal waren de prestaties volgens het bedrijf sterk in vergelijking met een jaar eerder.

De winst van het in Rotterdam gevestigde bedrijf steeg met 7 procent tot 34,4 miljoen op een omzet die met 682,3 miljoen euro nagenoeg gelijk lag aan een jaar eerder. De brutowinst (ebitda) kwam uit op 55,2 miljoen euro, tegen 51,4 miljoen euro in 2015.


Aan voorspellingen over de resultaten voor 2017 waagde Acomo zich niet. Het bedrijf stelt dat het begin van het jaar in lijn is met het begin van 2016. Daarbij ziet het bedrijf de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Acomo stelt een dividend voor van 1,15 euro per aandeel. Dat betekent een stijging met 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens topman Erik Rietkerk presteerde Acomo met name ,,uitzonderlijk goed" bij de productsegmenten Specerijen en Noten, Eetbare zaden en Voedingsingrediënten. ,,Thee beleefde een jaar met uitdagingen", aldus Rietkerk. Dat kwam mede door droogte in Sri Lanka en India, maar ook door prijsschommelingen en politieke spanningen.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer