Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 16 feb 2017 19:36 

'Culinair protest' tegen beleid Trump


In de Amerikaanse hoofdstad Washington blijven donderdag tal van restaurants gesloten, inclusief gerenommeerde gelegenheden waar de aanzienlijken graag komen genieten. De sluiting is onderdeel van een nationaal op sociale media ontstaan protest tegen het harde beleid van de regering van Donald Trump jegens illegale immigranten.

De solidariteitsactie roept in het kader van „een dag zonder immigranten” alle mensen die buiten de Verenigde Staten zijn geboren op donderdag niet te gaan werken en niet te gaan winkelen. De VS vormen een traditioneel immigratieland. Volgens cijfers uit 2014 zijn meer dan 42 miljoen van de 320 miljoen Amerikanen in het buitenland geboren. Dat is 13,2 procent van de bevolking.

Er zijn inmiddels alweer 325 miljoen inwoners in de VS en volgens Trump is het aantal illegalen volkomen uit de hand gelopen en bedraagt dat ten minste 30 miljoen. Hij wil daarom streng optreden en zo veel mogelijk illegalen zo snel mogelijk uitzetten. Volgens onderzoekers telt het land tussen de 11 en 12 miljoen illegalen.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer