Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 17 feb 2017 03:17 

Oost-Vlaanderen wil fijn stof meten met aardbeiplantjes


In Oost-Vlaanderen wordt met een uniek project gestart om de verspreiding van fijn stof afkomstig van het verkeer in kaart te brengen. Ook de stad Zottegem doet mee. “We verkopen aardbeienplantjes.”

 "Vrijwilligers kunnen van­af eind maart tot eind juni een aardbeiplantje adopteren", legt Cyntia Braems uit. “Ze zullen het plantje moeten ver­zorgen en op het einde van de meetperiode vijf bladstalen binnenbren­gen bij de milieudienst. Naast het plukken van de bladeren wordt verzocht om een vragen­lijst in te vullen.”

Deze informatie helpt de onderzoekers bij de interpretatie van de verkregen resultaten. “In juli, augustus en september zullen de sta­len geanalyseerd worden door de Universi­teit van Antwerpen. In november worden de resultaten bekendgemaakt.
"Die resultaten zullen per gemeente bekend zijn en dus wordt het interessant om per ge­bied in Zottegem de verschillen in luchtkwali­teit te zien, maar net zo goed in vergelijking met andere steden en gemeenten.”

Beweging.net Oost-Vlaanderen vroeg en kreeg de medewerking van het stadsbestuur van Zottegem. Alle deelnemers kunnen hun plantje afhalen op zaterdag 25 maart van 8.30 tot 11.30 uur aan de balie van Sanitary. Ook in andere gemeenten loopt deze actie. Wil je meedoen? Neem dan contact op met de plaatselijke vertegenwoordiger van Bewe­ging.net. Deze campagne is initiatief van be­weging.net Oost-Vlaanderen, provincie Oost-Vlaanderen, Universiteit Antwerpen, Vor­mingplus en de Christelijke Mutualiteit.  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer