Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 13 feb 2017 19:41 

28.000 bezoekers aan het Chocoladesalon


Het Chocoladesalon trok weer naar Tour & Taxis voor een 4e Belgische editie. Het verwelkomde meer dan 28.000 bezoekers, allen gedreven door hetzelfde heerlijke genot te ontdekken welke verrassingen en lekkernijen de chocolatiers voor hen hadden bedacht.

Het Salon werd donderdagavond feestelijk geopend met een uitzonderlijke modeshow van chocoladejurken, in aanwezigheid van HKH Prinses Lea, minister Cécile Jodogne en schepen Marion Lemesre. Het Salon, dat 3 dagen duurde en meer dan 130 deelnemers samenbracht op 8000 m², bracht hulde aan Belgische chocolade in al zijn vormen en stijlen. Want er waren niet alleen exposanten ... Dankzij allerlei conferenties, demonstraties, workshops en master classes konden bezoekers – groot en klein – meer leren over chocolade.
 
Voor de eerste keer dit jaar was de openingsavond toegankelijk voor het grote publiek en werd een deel van het inkomstgeld overgemaakt aan Levensloop, voor de financiering van het onderzoek tegen kanker en leukemie. Alleen die avond al verdrongen meer dan 2000 genodigden zich voor de ingang van Tour&Taxis om er een heerlijke en buitengewoon feestelijke openingsavond te beleven.
 
Grote Belgische merken zoals Neuhaus (dat dit jaar zijn 160e verjaardag viert), Leonidas en Pralibel lieten zich opmerken met hoogwaardige stands. Maar ook anderen, zoals Laurent Gerbaud, Joost Arijs, Jean-Philippe Darcis, Benoît Nihant, Didier Smeets en Herman Van Dender, deelden hun vakkennis en onthulden hun nieuwe creaties.
 
Het Salon zette ook nieuw talent in de schijnwerpers, in een ruimte die werd gesponsord door Stad Brussel. Zo genoten TATA’M, Mina Handmade Chocolates, Chocoladri en Chocolero van deze unieke kans om zich voor te stellen aan het publiek. Wie er ook voor het tweede jaar op rij bij was, was Euphrasie Mbamba van Sigoji.
 
De trend Bean-To-Bar (van boon tot tablet) tekende zich dit jaar nog iets meer af. Het hele Salon ademde trouwens die hunker naar de bron, naar authenticiteit en echte vakkennis. Uiteraard was er Callebaut, die een band voor de transformatie van cacao in chocolade nabouwde. Maar er waren ook talloze exposanten die hun producties in dit domein voorstelden. Denk maar aan Benoît Nihant, Sigoji, Jean-Philippe Darcis, Didier Smeets … om er maar een paar te noemen!

In de ruimte Pastry Show kwamen naast de andere grote namen uit de wereld
van de patisserie en gastronomie ook Dominique Persoone, Isabelle Arpin, Julien Lapraille, Eric Fernez, Roger Van Damme, Jean Galler en Arnaud Champagne live gerechten klaarmaken, tot groot genoegen van fijnproevers.
 
De workshops Les Secrets du Chef waren een groot succes. De vele bezoekers konden er zelf de handen uit de mouwen steken om verschillende chocoladegerechtjes uit te proberen.
 
Kleine lekkerbekken werden talrijk verwelkomd in de ruimte Chocoland voor workshops die ze inwijdden tot de chocoladetechniek en hielpen met de realisatie van verrassende producten, in samenwerking met het instituut Émile Gryzon-Ceria en De Belgische Chocoladeroute.

NIEUW: de Cacaolessen onthulden al hun geheimen over de herkomst van chocolade en zijn bereiding aan onze dierbare kleintjes.
 
“Het Chocoladesalon van Brussel is de afsluiter van ons seizoen, na Tokyo en Milaan”, vertelt Sylvie Douce, organisatrice en commissaris van het Chocoladesalon. “Wij zijn altijd blij te kunnen terugkeren naar hét land van de chocolade, waar we veel vrienden hebben die ons al volgen van in het begin van ons avontuur in Parijs, 22 jaar geleden, en de vele wereldsteden waar wij onze salons organiseren. Brussel heeft iets heel bijzonders. En hoewel de stad zelf een levensgroot uitstalraam is voor liefhebbers van pralines en chocolade, komt het publiek toch nog graag naar ons, waar het rechtstreeks met de chocolatiers een meer persoonlijke en affectieve band kan smeden.”
 
Om het Salon net zo mooi af te sluiten als het werd geopend, werden bepaalde
onverkochte chocoladeproducten op initiatief van Stad Brussel geschonken aan haar  OCMW.
 
Na zo'n succes maken de organisatoren nu al een afspraak met hun publiek voor 2018, voor een nieuw, in chocolade gehuld avontuur ...



  Nieuwsflash
 
‘Oude’ jenever kan nieuwe gin wordenLees meer
 
 
Jamaica wil veel minder Iers pootgoedLees meer
 
 
Kalmthoutse Heide zorgt voor verzekering voortbestaan van Nederlands natuurgebied De Groote MeerLees meer
 
 
Aprilcontract aardappelen stijgt met het kleinste verschilLees meer
 
 
Verduidelijken verantwoordelijkheden en bevoegdheden van controle-overheden in de slachterijenLees meer
 
 
IJsselmeervissers zitten klemLees meer
 
 
In Canada dit seizoen de eerste GGO-aardappelen Lees meer
 
 
Uw vinger aan de pols met John Deere Field ConnectLees meer
 
 
‘Biggencastratie stoppen in 2018: hoe ver staat het daarmee?Lees meer
 
 
FrieslandCampina houdt melkprijs voor april onveranderdLees meer
 
 
Essent importeert groen gas uit EngelandLees meer
 
 
Areaal Sweet Palermo verdubbeld bij BelOrta Lees meer
 
 
Tweede Paasdag open dag bij telers AHLees meer
 
 
EU akkoord met fusie Dow Chemical en branchegenoot DuPontLees meer
 
 
Opnieuw vogelgriep vastgesteld bij 3 wilde vogelsLees meer
 
 
Aldi dicht bij Belgische webshopLees meer
 
 
12 maand per jaar eetbare bloemen uit IsraëlLees meer
 
 
Ecocheques: "Behoud systeem, mits drastische vereenvoudiging en kostensanering"Lees meer
 
 
Import eieren en eiproducten uit OekraďneLees meer
 
 
Aanvragen SDE voor monomestvergisting zonder locatie van de projecten mogelijk in NederlandLees meer
 
 
Hageland: fruitproductie en -areaal Lees meer
 
 
Inteelt veruit meest genoemde zorg op het gebied van fokkerijLees meer
 
 
Hervorming Biosector binnen het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)Lees meer
 
 
31 vrachtwagens in beslag genomen in West-VlaanderenLees meer
 
 
Resultaten onderzoek houdbaarheidsdata in relatie tot voedselverspilling bij consumentenLees meer
 
 
Mogelijkheden voor aanpassing plannen tijdens de procedure bij windturbineprojecteLees meer
 
 
Onderzoeksrapport & Controles bij pelsdierhouderijLees meer
 
 
"Belgische/Nederlandse petitie om sluiting slachterij Tielt"Lees meer
 
 
Nederlandse varkenshouders niet te spreken over beelden uit BelgiëLees meer
 
 
Opvolging G30- en X-100-top bij varkensLees meer
 
 
Aantal boerenlandvogels over Nederland in 50 jaar met 60% teruggelopen, aantal ganzen vertienvoudigdLees meer
 
 
Inplanting windmolensLees meer
 
 
Geen toezicht FAVV op dodingen in slachthuis TieltLees meer
 
 
Veranderingen per 1 april 2017Lees meer
 
 
Hageland: wijnproductie en -areaalLees meer
 
 
Cycloon in AustraliëLees meer
 
 
Klantentevredenheidsmeting ILVOLees meer
 
 
Maffia aanhoudend actief op Aalsmeerse bloemenveilingLees meer
 
 
Controles dierenwelzijn in slachthuizenLees meer
 
 
Donald Trump gaat decreet tekenen over energieLees meer
 
 
Tijdelijke aanvullende maatregelen tot het behoud van de visbestanden in zee Lees meer
 
 
Nederlandse A50 dicht wegens gekantelde truck met kippenLees meer
 
 
Zwarte horeca nog lang niet witLees meer
 
 
Trekvogels verhongeren en bloesems kunnen kapotvriezen door abnormaal vroege mooie weerLees meer
 
 
Tielts slachthuis bewaakt met hondenLees meer
 
 
Op naar de zon bij 20°Lees meer
 
 
Schistosomiase bij Belgische toeristen in Zuid-AfrikaLees meer
 
 
"20 grootste Europese banken boeken massaal winst in belastingparadijzen"Lees meer
 
 
Beursweek in teken van brexitLees meer
 
 
Verduidelijken verantwoordelijkheden en bevoegdheden controle-overheden in Belgische slachthuizen Lees meer
 
 
"Grootwarenhuizen blijven onder de radar aangaande varkensslachthuizen"Lees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer