Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 13 feb 2017 19:41 

28.000 bezoekers aan het Chocoladesalon


Het Chocoladesalon trok weer naar Tour & Taxis voor een 4e Belgische editie. Het verwelkomde meer dan 28.000 bezoekers, allen gedreven door hetzelfde heerlijke genot te ontdekken welke verrassingen en lekkernijen de chocolatiers voor hen hadden bedacht.

Het Salon werd donderdagavond feestelijk geopend met een uitzonderlijke modeshow van chocoladejurken, in aanwezigheid van HKH Prinses Lea, minister Cécile Jodogne en schepen Marion Lemesre. Het Salon, dat 3 dagen duurde en meer dan 130 deelnemers samenbracht op 8000 m², bracht hulde aan Belgische chocolade in al zijn vormen en stijlen. Want er waren niet alleen exposanten ... Dankzij allerlei conferenties, demonstraties, workshops en master classes konden bezoekers – groot en klein – meer leren over chocolade.
 
Voor de eerste keer dit jaar was de openingsavond toegankelijk voor het grote publiek en werd een deel van het inkomstgeld overgemaakt aan Levensloop, voor de financiering van het onderzoek tegen kanker en leukemie. Alleen die avond al verdrongen meer dan 2000 genodigden zich voor de ingang van Tour&Taxis om er een heerlijke en buitengewoon feestelijke openingsavond te beleven.
 
Grote Belgische merken zoals Neuhaus (dat dit jaar zijn 160e verjaardag viert), Leonidas en Pralibel lieten zich opmerken met hoogwaardige stands. Maar ook anderen, zoals Laurent Gerbaud, Joost Arijs, Jean-Philippe Darcis, Benoît Nihant, Didier Smeets en Herman Van Dender, deelden hun vakkennis en onthulden hun nieuwe creaties.
 
Het Salon zette ook nieuw talent in de schijnwerpers, in een ruimte die werd gesponsord door Stad Brussel. Zo genoten TATA’M, Mina Handmade Chocolates, Chocoladri en Chocolero van deze unieke kans om zich voor te stellen aan het publiek. Wie er ook voor het tweede jaar op rij bij was, was Euphrasie Mbamba van Sigoji.
 
De trend Bean-To-Bar (van boon tot tablet) tekende zich dit jaar nog iets meer af. Het hele Salon ademde trouwens die hunker naar de bron, naar authenticiteit en echte vakkennis. Uiteraard was er Callebaut, die een band voor de transformatie van cacao in chocolade nabouwde. Maar er waren ook talloze exposanten die hun producties in dit domein voorstelden. Denk maar aan Benoît Nihant, Sigoji, Jean-Philippe Darcis, Didier Smeets … om er maar een paar te noemen!

In de ruimte Pastry Show kwamen naast de andere grote namen uit de wereld
van de patisserie en gastronomie ook Dominique Persoone, Isabelle Arpin, Julien Lapraille, Eric Fernez, Roger Van Damme, Jean Galler en Arnaud Champagne live gerechten klaarmaken, tot groot genoegen van fijnproevers.
 
De workshops Les Secrets du Chef waren een groot succes. De vele bezoekers konden er zelf de handen uit de mouwen steken om verschillende chocoladegerechtjes uit te proberen.
 
Kleine lekkerbekken werden talrijk verwelkomd in de ruimte Chocoland voor workshops die ze inwijdden tot de chocoladetechniek en hielpen met de realisatie van verrassende producten, in samenwerking met het instituut Émile Gryzon-Ceria en De Belgische Chocoladeroute.

NIEUW: de Cacaolessen onthulden al hun geheimen over de herkomst van chocolade en zijn bereiding aan onze dierbare kleintjes.
 
“Het Chocoladesalon van Brussel is de afsluiter van ons seizoen, na Tokyo en Milaan”, vertelt Sylvie Douce, organisatrice en commissaris van het Chocoladesalon. “Wij zijn altijd blij te kunnen terugkeren naar hét land van de chocolade, waar we veel vrienden hebben die ons al volgen van in het begin van ons avontuur in Parijs, 22 jaar geleden, en de vele wereldsteden waar wij onze salons organiseren. Brussel heeft iets heel bijzonders. En hoewel de stad zelf een levensgroot uitstalraam is voor liefhebbers van pralines en chocolade, komt het publiek toch nog graag naar ons, waar het rechtstreeks met de chocolatiers een meer persoonlijke en affectieve band kan smeden.”
 
Om het Salon net zo mooi af te sluiten als het werd geopend, werden bepaalde
onverkochte chocoladeproducten op initiatief van Stad Brussel geschonken aan haar  OCMW.
 
Na zo'n succes maken de organisatoren nu al een afspraak met hun publiek voor 2018, voor een nieuw, in chocolade gehuld avontuur ...



  Nieuwsflash
 
CBOT: granen onder lichte druk de week uitLees meer
 
 
Beursnotering staat vast op initiatiefloze varkensmarktLees meer
 
 
Snoeiwerken aan de Damse vaart volgende weekLees meer
 
 
Belangrijkste handelspartner van Duitsland in 2016 was ChinaLees meer
 
 
Tekort in de sociale zekerheid is drie keer groter dan gedachtLees meer
 
 
Voorraad gele zaaiuien iets lager dan vorig seizoenLees meer
 
 
Aanstelling van een nieuwe directeur communicatie bij het FAVV. Lees meer
 
 
Halle en het Agentschap voor Natuur en Bos zoeken vrijwilligers voor HallerbosLees meer
 
 
Melkproductie januari in ons land hogerLees meer
 
 
Kinderen proeven eigen groenten in MuizenLees meer
 
 
Aprilcontract termijnmarkt aardappelen beneden de € 20Lees meer
 
 
Uitbraak paardenziekte droes ’geen reden tot paniek’Lees meer
 
 
Uur in de schuurLees meer
 
 
SERV: vervanging ledenLees meer
 
 
Sterker statuut voor 840 personeelsleden Centra voor BasiseducatieLees meer
 
 
CPE-bacteriën gevonden in varkenvleesLees meer
 
 
Duivenbeurs Fugare zet in op gezondheid en internationalisatieLees meer
 
 
Consumentenvertrouwen neemt aanzienlijk toe binnen EULees meer
 
 
Wout&Co jaagt op marktaandeel in ons landLees meer
 
 
USDA meldt kleiner areaal granenLees meer
 
 
20% van ons voedsel gaat verloren door overconsumptie en verspillingLees meer
 
 
Vlaamse overheid met mededeling aan hengstenhouders (update)Lees meer
 
 
Tiense Suiker werpt voorstel telers in de prullemandLees meer
 
 
Aangiften voor Vlaamse fiscale regularisatie start op 6 maartLees meer
 
 
Vissterfte door omgewaaide mestsilo in NederlandLees meer
 
 
Specifieke tools voor de autocontrole per activiteitensectorLees meer
 
 
Meststof Groen Fosfaat breed beschikbaar voor de praktijkLees meer
 
 
Nederlandse schade na storm onder € 10 miljoenLees meer
 
 
"Verkeerde" kleur geeft onnodig voedselverliesLees meer
 
 
’Paardenziekte droes vastgesteld in Nederlands Limburg’Lees meer
 
 
Nederlandse Kamer wil koeien verplicht de weide inLees meer
 
 
Suikerbietenprijs CSV COVAS 2016/2017 bedraagt € 40,83 per tonLees meer
 
 
Uitdagingen bij de vleetLees meer
 
 
Overzicht gevolgen storm op donderdagLees meer
 
 
Le Sanglier des Ardennes toch aan Marc Coucke verkochtLees meer
 
 
Phytofar steunt resolutie van het EP die oproept tot snellere toegang gewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Maïsvariëteit ‘Millesim’ populairst in 2017 bij onze noorderburenLees meer
 
 
Tong blijft belangrijkste visLees meer
 
 
BASF ziet opnieuw groei in 2017Lees meer
 
 
Belgapomnotering zakt tot € 210 voor Bintje, Fontane en ChallengerLees meer
 
 
Toekomst EU op tafelLees meer
 
 
Vlees is schietschijf van antivleeslobbyLees meer
 
 
Voor wie nog granen dient te verkopen weinig hoopgevende berichtenLees meer
 
 
Van storm naar voorjaarsbuienLees meer
 
 
Recordproductie aan windenergieLees meer
 
 
KMI op zoek naar saboteur van buienradarLees meer
 
 
Studiedagen, vergaderingen en demo'sLees meer
 
 
Griekse claim van € 100 miljoen voor HeinekenLees meer
 
 
Nederlandse Kamer sluit af met gescheperde schaapskuddesLees meer
 
 
Soja noteert lager in ChicagoLees meer
 
 
11e editie van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering Lees meer
 
 
Ook vleessector lijdt onder framing en fake newsLees meer
 
 
Antibiotica detecteerbaar in varkensspeeksel met snelle TOUWtest Lees meer
 
 
Weerbericht voor de landbouwLees meer